روش مطالعه شیمی رتبه های برتر
نحوه خواندن شیمی توسط نفرات برتر کنکور
رتبه های برتر چگونه درس شیمی را می خواندند؟
همان طور که میدانید برای مطالعهی درس مهمی مانند شیمی نیازمند روش و استراتژی هستید. یکی از عواملی که باعث موفقیت در بهبود تراز و نمرهی شما در این درس خواهد شد داشتن روشهای مطالعاتی صحیح است. كشف اين روشها ميتواند بر اساس تجربه و خطا بدست آيد و همچنين از روش مطالعهی دوستان يا افراد موفق ايده گرفته شود. روش مطالعه هر کس مخصوص به خودش است اما با دانستن و آشنایی با روش مطالعه شیمی رتبه های برتر می توانید از آن ها ایده بگیرید و به روش مطالعه مطلوب خود دست پیدا کنند. در این مطلب سعی کردیم روش مطالعه شیمی رتبه های برتر را برای شما آماده کنیم تا با نحوه مطالعه آنها آشنا شوید و یک گام به سوی موفقیت در این درس بردارید.
به طور کلی اول متن کتاب درسی را مطالعه می کردم، مطالب حفظی را حفظ می کردم (مثلاً کتاب شیمی 2 مفهومی- حفظی است) بعد جزوء معلم را مطالعه می کردم. کتاب های تست به این صورت هستند که غالباً ابتدا درس نامه دارند. من هم اول درس نامه را مرور می کردم بعد تست می زدم و بررسی می کردم معمولاً دور اول تست آموزشی می زدم و در تست آموزشی سؤال ها را یک تست یک تست بررسی می کردم و بعد در دفعات بعدی به صورت امتحانی تست میزدم یعنی 50 تست را یکجا حل میکردم. اگر کسی بدون مطالعه و تسلط در کتاب درسی سراغ تست برود کار بیهوده ای کرده است و در سؤالات تستی ای که از نکات ظریف هستند گیج خواهد شد. من روی مفاهیم کتاب درسی مسلط بودم. برخی از نکات مهم را در همان کتاب درسی یادداشت می کردم و در حاشیهی کتاب های شیمی می نوشتم و در هنگام مرور هم اول کتاب درسی و نوشته های خودم را مرور می کردم و بعد تست های نشان دار خودم را کار می کردم.
اول كتاب درسي را ميخواندم و بعد تست ميزدم. وقتي تست ميزدم هم نكاتي كه بلد نبودم و غلط زده بودم و هم آنهايي كه توانسته بودم پاسخ دهم اما به نظرم سوالات و نكات مهم و خوبي بودند را يادداشت ميكردم و بعدا مجددا مرور ميكردم. براي محاسبات بايد رياضي قوي باشد وگرنه مشكل خاصي وجود ندارد. به طور كل بايد اينقدر تمرين ميكردم و تسلطم زياد ميشد كه با ديدن يك تست روش حل آن بلافاصله در ذهنم بيايد و همچنين واكنش سوال را كاملا حفظ باشم و وقت براي اين بخشها تلف نشود. به طور كل تمرين زياد تنها راه آسان شدن اينگونه سوالات بود و باعث افزايش سرعت در اين تستها ميشد. نكته ديگر اينكه در آزمون زمان هر درس تنها به خود همان درس اختصاص داده شود. البته من چون داوطلب تجربي بودم مجموعا يك ساعت و نيم به دروس زيست و شيمي اختصاص ميدادم و با شيمي شروع ميكردم، سپس سراغ رياضي و فيزيك ميرفتم.
ابتدا کتاب را مطالعه میکردم سپس درسنامهها را میخواندم و خلاصه میکردم؛ سپس از خلاصهها استفاده میکردم و به تست زدن میپرداختم در واقع پس از هر بار تست زدن خلاصهها را مطالعه میکردم. بعد از آزمون، سوالات خوب را یادداشت میکردم و سعی میکردم از سوالات آزمون به نکتههایی که نوشتم اضافه کنم. ساعت مطالعهی من در کل بستگی به تسلطم به آن فصل آزمون داشت ولی شیمی و زیست را بیش از بقیهی دروس میخواندم. همواره طبق برنامه آزمون پیش میرفتم و سعی میکردم ابتدا مباحث پیش را که تازه خواندهایم بخوانم سپس سراغ پایه میرفتم و مرور میکردم.
اصولا شیمی 3 نوع سوال دارد حفظی، مفهومی و مساله
حفظی: من در این نوع سوال ابتدا خود متن کتاب را میخواندم و تمام نکات حفظی آن را حفظ و بررسی میکردم و سپس سوالات تالیفی و کنکور مربوط به آن را حل میکردم و اگر نکتهی خاصی بود آن را یادداشت میکردم مفهومی: این نوع سوال رابطه کمی با کتاب درسی دارد قسمتهای مربوط به کتاب درسی را میخواندم سپس درسنامههای مختلف که کاملتر از کتاب درسی بود را مطالعه میکردم و بعد به دقت تستهای مختلف تالیفی و کنکور را حل میکردم. مساله: با خواندن کتاب درسی نمیتوان این نوع سوالات را حل کرد و بیشتر باید با حل تست و تجربه پیدا کردن در این سوالات به تسلط کافی رسید؛ با ساختن تستهای مختلف میتوان به تسلط بیشتر رسید.
ابتدا کتاب درسی و جزوهی دبیر را دقیق میخواندم و بعد از آن شروع به تست زدن آن مبحث از کتاب تستهای مختلف میکردم. شروع یک مبحث و اولویت من با کتاب درسی بود و مطمئنا هر نکتهای که از کتاب تستهای مختلف و آزمونها به دست میآوردم در کتاب درسی یادداشت میکردم. کتاب آبی برایم به عنوان یک منبع تست استاندارد که حتما از سوالهای آن در آزمون کانون و کنکور استفاده میشد به حساب میآمد. از خلاصهدرسهای سایت کانون هم استفاده میکردم. ابتدا درصدهای من در این درس خیلی پایین بود و برای آن زمان کم میآوردم اما رفته رفته با روش ضربدر و منها توانستم زمان خودم را سر آزمون مدیریت کنم. بعد از تست زدن هم فلش کارتهایی که به عنوان خلاصه تهیه میکردم را مطالعه میکردم. سعی میکردم سوالهایی را که اشتباه زدهام چندین بار حل کنم تا حدالامکان سوالهای مشابه زیادی با آن سوال حل کنم. در هر هفته میانگین 12 الی 14 ساعت برای مطالعهی تست این درس صرف میکردم.
مرسی واقعا عالی بود?
ممنون
خیلی عالی بود و مفید هم بود ♥️??
نظر آقای نیک بخت عالی است
خوبه ولی هنوز دیدن نکردم خخخ مرسی
تشکر از زحمات شوما
با سلام،بسیار عالی بود،اگر عزیزان دقت کنن روش مطالعه همه دوستان تقریبا شبیه هم بود در کل میشه گفت روش یکی هستش و فقط بستگی به خود شخص دارد که تا چه حدی با آن عمل کند. و بهترین منبع به نظر بنده کتابی است که باهاش راحتیم یعنی نحوه بیان مطالبش برامون قابل درک است و حدالامکان بهتر است اگر در آزمون های موسسه ای عضو هستین از منابع همان موسسه استفاده کنید چرا که کتاب ها و برنامه راهبردیشان همسو هستش و میتوانند کمک شایانز نمایند.
خیلی عالی و آموزنده?
خیلی ممنون ای کاش این عزیزان منابعی رو که مطالعه کردن را نیز می نوشتن
سلام
مقاله خوبی درباره روش مطالعه شیمی کنکور بود
با تشکر از شما
با سلام
از مطالب مفیدتون صمیمانه سپاسگزارم
بنظرم از خانم هریوندی هم مصاحبه کنید و توی سایتتون بزارید
ایشون در کنکور سراسری 96 دروس دین و زندگی ادبیات شیمی و زیست رو 100زدن!!
استفاده از تجربیاتشون خالی از لطف نیست!
:)سپاس از سایتتون
مطالب خوبى بود
ممنون عالی بود مطلبتون
خیلی خوبن مطالبتون
ممنون