روش زدن تست ریدینگ درس زبان
در مقالات قبلی در رابطه با روش مطالعه زبان انگلیسی کنکور صحبت کردیم و امروز به طور اختصاصی به روش تست زنی درک مطلب زبان یا همان ریدینگ میپردازیم. درک مطلب جزو مباحثی است که اکثر داوطلبان از رو به رو شدن با این متنها ترس دارند و سعی میکنند کل وقت درس زبان را به سوالات لغت، گرامر و کلوز تست اختصاص دهند. در سال های اخیر شاهد این موضوع بودهایم که تعداد لغات خارج از درس متن هایی که در کنکور مطرح می شود افزایش یافته است.
اما به نظر شما باید از روی این سوالات گذشت و به راحتی قید 40 درصد از این درس عمومی را به راحتی زد؟
در نوشته زیر سعی داریم تا با ذکر نکاتی شما را در مواجهه با این متن ها یاری دهیم.
نحوه مواجهه سوالات مبحث درک مطلب زبان:
- در درجه اول باید به این مسئله علم پیدا کنید که برای پاسخ گویی به سوالات درک مطلب نیاز نیست که کل متن را کلمه به کلمه ترجمه کنید. شما نیاز دارید که به مفهوم کلی متن در درجه اول برسید و سپس به جزئیات آن بپردازید.
- اصولاً جملات ابتدا و انتهای هر پاراگراف مفهوم اصلی هر پاراگراف را شامل می شوند بنابراین از آن ها غافل نشوید.
- سعی کنید به هر نحوی که امکان دارد و در هر زمانی به دایره واژگان خودتان اضافه کنید. سعی کنید هر لغتی که در هر جایی می بینید به دنبال معنای آن باشید و لغاتی که خارج از کتاب یاد می گیرید را در دفتری یادداشت کنید.
- می توانید قبل از مراجعه به متن اصلی سوالات هر متن را مطالعه کنید و با توجه به خواسته های مطرح شده در سوالات به متن مراجعه کنید.
نکته کلی: برای تسلط به مهارت های مواجهه با متن میبایست در دفعات زیاد این اصول را در متن های مختلف به خصوص متن های کنکور های سال های گذشته تمرین کنید. (یک شب در میان می توانید 30 دقیقه را به بررسی یک درک مطلب و کلوز تست اختصاص دهید با این کار با توجه به اینکه زمان زیادی از شما گرفته نمیشود، می توانید مهارت خود را در برخورد با این متن ها افزایش دهید.)
روش زدن تست ریدینگ از نظر رتبههای برتر
- دو روز در هفته، آخر شب را به تست «ردينگ» و «کلوز تست» زبان اختصاص ميدادم. اين زمان به غير از اختصاص وقت اصلي براي مطالعه واژگان و قواعد بود.
- براي زدن تستهای «ردينگ»، ابتدا يک نگاه بسيار کوتاه به سؤالات ميانداختم و سپس به خواندن متن میپرداختم.
- سعی میکردم که هنگام خواندن متن، کلماتی را که معني آنها را بلد نيستم، با توجه به جملات قبل و بعد از آن، معني کنم.
- بعد از خواندن متن و زدن تستها، موقع بررسی جوابها، دوباره متن را براي خودم ترجمه ميکردم و با ترجمه اصلي مطابقت ميکردم تا ببينم که تا چه حد درست ترجمه کردهام.
- همواره زدن اين تستها را به صورت زماندار انجام ميدادم تا سرعتم زياد شود، و نتيجه آن اين شد که در آزمون سراسري، سؤالات زبان را در کمتر از 15 دقيقه زدم.
- در مورد «کلوز تست» تست بايد بگويم قبل از اينکه گزينهها را نگاه کنم براي خودم حدس ميزدم که چه کلماتي را ميتوان در جاي خالي قرار داد.
مرسی عالی
متشکرم عالی بود.
عالی بود. ممنون